Aust-Agder

Tre på Aust-Agder

Åpningstid: 08.00-15.45 (08.00-15.00 i perioden 15.mai-14.september)

Epost: aust-agder@nsf.no - tlf. 994 02409
Adresse fra 21.august 2020: Dronningens gate 12,  2 etasje, 4608 Kristiansand
Postadresse: Postboks 261, 4663 KristiansandKristiansand 

Siste nyheter fra Aust-Agder

Fylkesstyremedlemmer i NSF Agder er valgt

Fylkesstyremedlemmene for perioden 2020-2023 er valgt. Vi gratulerer!

 

Nestleder valgt i NSF Agder

Bente Liv Hagen er valgt som nestleder i NSF Agder.

Fylkesleder valgt i NSF Agder

I dag har det vært gjennomført valg av fylkesleder i NSF Agder. Ny fylkesleder er Ragne Quinteros.

Takk for meg!

Denne uka går jeg av som fylkesleder i NSF Aust-Agder. Jeg føler for å takke!  Det har vært fem og et halvt år med spennende, krevende, men fantastisk givende oppgaver.

Viktig informasjon om det elektroniske fylkesvalget 16. og 17.september 2020

I mars skulle NSF Agder avholdt fylkesmøte med valg av fylkesleder, nestleder, fylkesstyre- og vara fylkesstyremedlemmer. Dette møtet ble avlyst, og det er berammet et elektronisk fylkesmøte 16. og 17.september. Delegatene til fylkesmøtet ble valgt til det opprinnelige møtet i mars.

 

Kandidater til valg, Nominasjonskomiteen innstilling til Fylkevalget 16. og 17. september 2020 Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for påloggede medlemmer.

I vedleggene finner dere en oppdatert alfabetisk oversikt over kandidater som stiller til valg til fylkesstyret for 2020 - 2023, en fyldig presentasjon av disse, og nominasjonskomiteens innstilling med begrunnelse.

Bli med på loddtrekning om et opphold på sykepleierhytta Blaaskjæl i august!

Fylkesstyret i Aust-Agder har leid Blaaskjæl, sykepleiernes hytta på Tromøya, i uke 33. Vi skulle ta imot gjester til Arendalsuka.

Når nå Arendalsuka er avlyst i år, så ønsker vi at muligheten for opphold isteden blir gitt til medlemmene våre i gamle Aust-Agder. 

Nå "bretter vi opp ermene"!

I disse dager opplever vi at de mest dramatiske tiltak landet har opplevd i fredstid, er satt inn for å redusere korona-smitte. Alle vanlige planer og oppgaver er satt til side, i sykehus og kommune er det unntakstilstander og beredskapsplaner satt i verk.

Fylkesmøte 25.-26.mars er avlyst

Den 25. og 26. mars var det planlagt valg av nytt fylkesstyre i Agder. I disse tider blir det umulig å gjennomføre dette nå. 

Ubemannet fylkeskontor

Grunnet korona-pandemien er fylkeskontoret i stor grad ubemannet, da våre ansatte er pålagt å arbeide hjemmefra inntil videre. Evt. personlige oppmøter på fylkeskontoret bør unngås så langt det lar seg gjøre, og erstattes med møter på skype eller telefon.

Disse ønsker å styre NSF Agder 2020-2023 Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for påloggede medlemmer.

Fristen for å melde seg til kandidat til fylkesleder, nestleder eller styremedlem er ute, og kandidatene presenteres alfabetisk for medlemmene i vedlegget du finner til høyre på siden.

Valget foregår på fylkesmøtet 25. og 26. mars.

Giro eller lønnstrekk - er det så nøye?

Årets hovedtariffoppgjør 2020 blir spennende og viktig for landets sykepleiere. I tillegg til krav om høyere lønn skal det også forhandles om andre bestemmelser i Hovedtariffavtalen/Overenskomsten.
  

 

Medlemmer til nominasjonskomite er valgt

På HTV konferanse 27.november 2019 ble Aust-Agders andel av felles nominasjonskomite for valg av fylkesleder, nestleder og fylkesstyre for nye NSF Agder i perioden 2020-2023 valgt.
Gratulerer og lykke til i arbeidet!

Har sett at sykepleiere har utfordringer med rollene

Leger bør helst ikke ha pasienter som venner på Facebook, og sykepleierne oppfordres til digital dømmekraft. – Vi har sett at sykepleiere har utfordringer med rollene som profesjonell og privat, sier Elisabeth Sveen Kjølsrud, leder i Rådet for sykepleieetikk.

 

Blaaskjælhytta på Tromøy - en perle midt i Raet Nasjonalpark

Hytta ligger midt i Raet nasjonalpark med utsikt til Skagerak. Det er fine bade-, fiske- og turmuligheter i området.

Det er lagt inn bad med dusj og toalett. 

Kjøkkenet har fått ny innredning og oppvaskmaskin.

I tillegg til håndverkere har styret og andre frivillige gjort en kjempejobb med vasking, maling, rydding inne og ute osv.

Hytta er til utleie for alle sykepleiere! (Gjelder også studenter og pensjonister).  

Besøk også gjerne vår facebookside : https://www.facebook.com/groups/386582374813248/  

 

 

Tanker etter Arendalsuka

Nå er det gått en stund siden NSF var på Arendalsuka med stand.  

For å få til bra innhold og en solid bemanning fem dager til ende er det mange som bidrar!

Vi har behov for å si takk!

Alle vil heltid i teorien. Ville det, men gjøre det?

Heltid er et hett og aktuelt tema i kommunevalgkampen! Også under Arendalsuka hadde både politiske partier, arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner heltid som tema. Det ble presentert rapporter og det ble debattert. Alle vil heltid i teorien. Ville det, men gjøre det?

Her kan dere lese fylkesleders innspill i innspurten av kommunevalgkampen.

NSF Aust-Agder på Arendalsuka

Neste uke arrangeres Arendalsuka. En uke full av spennede foredrag, debatter, politikk og kultur!  NSF Aust-Agder og lokale faggrupper er å finne på stand på Sam Eydes plass midt i byen.

Tanker i mai

Vi har lagt bak oss den første uke i mai.

I år markerte jeg 1.mai og gikk i tog bak fanen til støtte for sykehuset og barneavdelingen. Etterpå var det taler og appeller fra de partiene som LO har valgsamarbeid med.

21,4 millioner kroner til yrkesskadde medlemmer

I løpet av de fire siste årene har NSF sørget for at yrkesskadde medlemmer har fått erstatning på til sammen 77.2 millioner kroner. Mange av sakene har vært svært krevende, gått over mange år før man endelig kommer til enighet med forsikringsselskap, - og det blir stadig vanskeligere å få medhold.

Fylkesleders 8.mars- innlegg i Agderposten

Her kan du lese Fylkesleders innsendte bidrag i Agderposten 8.mars. For en tid tilbake hadde avisa en lørdagsartikkel om at det er få kvinner som skriver leserinnlegg og inviterte til å sende inn bidrag til 8.mars

Faggruppe for sykepleiere i Geriatri og Demens besøker landets sykepleierutdanningssteder

Sykepleier Tor Engevik og norgesmester i styrkeløft Unni Olsen på 73 år er på Norgesturné for å få økt fokus på eldrehelse.

Møte på UiA Campus Grimstad i januar

Saker som var på dagsorden, i tillegg til en presentasjon av instituttet, var karakterkrav for studenter, gjennomføringsgrad på bachelor, hvordan få gutter/menn til å velge utdanningen, tilgang på praksisplasser og oppfølging i praksis av studenter og veiledere. En fersk rapport NSF har bestilt om behov for spesialsykepleiere ble også presentert og diskutert.

Møte med Tellef Inge Mørland

Nyttig og hyggelig møte med stortingspolitiker Tellef Inge Mørland.

Fylkesavisa utgis ikke lenger

Som en god erstatning blir det jevnlig sendt ut "Nyhetsbrev fra NSF Aust-Agder" til alle medlemmer som har registrert sin epostadresse i medlemsregisteret.

Internasjonal Sykepleierkongress i Barcelona

Reisebrev fra

ICN Konferansen i Barcelona 27.mai-1.juni 2017.

 

Fylkesleders innlegg i Agderposten til 1.mai.

Nei til svekking av forhandlingsrett på arbeidstid.

For Norsk Sykepleierforbund er samarbeidsmodellen i norsk arbeidsliv, det såkalte trepartsamarbeidet, en av våre aller viktigste arenaer. Det er en modell som er opparbeidet over lang tid, og som andre land misunner oss.

Gratulerer med dagen !

 

I dag mobiliserte vi og deltok i 8.marstoget i Arendal.  Parolen vi gikk bak lød slik:

"100% sykepleier- 65% ansatt

-Ja til en stilling å leve av og en turnus å leve med!"

Takk til alle sykepleiere og sympatisører som møtte opp i snøværet!

Fylkesleder hadde et innlegg under synspunkt i Agderposten i dag. Det gjengis her.

Vi trenger kvinnedagen!

Hovedtillitsvalgt i Arendal Kommune innledet om helgejobbing og heltidsutfordringer på debattmøte i Arendal Høyre

Onsdag 1.mars var hovedtillitsvalgt i Arendal Kommune, Ann Marit Strædet, invitert til åpent møte i Arendal Høyre.  For å innlede om hvorfor NSF ikke går inn for å arbeide oftere enn 3.hver helg, og for å belyse heltidsutfordringer. Kommunalsjef HR, IKT og kvalitet, Karl Mork, innledet også før debatt.

Fradragsberettiget fagforeningskontingent 2016

Visste du at fagforeningskontingent er fradragsberettiget på skatten? NSF innberetter dette til Skatteetaten. Tallene er nå tilgjengelige for NSF`s medlemmer.

Et møte med liv og død...

Mange vet ikke hvordan vi jobber og hva vi gjør for pasientene. Jeg ønsker å formidle kunnskap om anestesi-hverdagen, sier fagutviklingssykepleier Hege Kveim ved anestesienheten i Arendal. Hun har bidratt med tekst om arbeidet sitt i den nylig utgitte boka ‘’Alt for Norge – Fortellinger fra landet vårt’’.

 Jeg vil gjerne skryte av alle mine flotte anestesikolleger. Vi trives godt sammen på jobb, og det gjenspeiles i alt det vi gjør, sier Hege Kveim (t.h.), her sammen med Eva Aas og Rainer Domogalla på stand under Arendalsuka.

Ingen enighet om turnusavtale mellom NSF og Arendal kommune

NSF Arendal har ikke fått til enighet om turnusavtale. Her kommer vi med en redegjørelse for hvorfor NSF ikke har signert avtale om kalenderplan og rullerende turnus.

Sykehuset i Arendal

På sykehuset i Arendal er det igjen uro rundt fremtiden til sykehuset og sykehusets akuttfunksjoner. Etter forarbeid og behandling av Nasjonal Sykehusplan ble sykehuset i Arendal kategorisert som et "stort akuttsykehus".

Sykepleierkongressen 2016 og innovasjonspris til sykepleier fra Aust-Agder

"Lyden av innovasjon" var gjennomgangstonen på Sykepleierkongressen 2016 som akkurat har vært avholdt på Gardermoen. "Ny tid- nye roller. Innovasjon og utvikling" var tema for kongressen.

Under Arendalsuka treffer du NSF på stand i byen

Dere treffer NSF i Unio standen tirsdag og torsdag under Arendalsuka.

Arendalsuka 2016

Under Arendalsuka 15. -19. august foregår det mange arrangement i Unio- og NSF regi.  Følg med på hjemmesidene våre og på Facebook!

Husk å gjøre dine endringer i medlemsregisteret?

Endring registreres i medlemsregisteret ved at du som medlem logger deg inn og endrer din profil.

Medlemsrettet uke 2016 Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for påloggede medlemmer.

NSF Aust-Agder arrangerer medlemsrettet uke 31.mai - 2.juni 2016.

I fjor var fokus Sykkelprosjektet vårt og medlemsmøter i indre deler av fylket. I år er fokuset på medlemmer kystnære kommuner.

Når penger trumfer velferd.

I Agderposten 3.mai skriver fylkesleder om det negative arbeidstakere utsettes for om forslaget til det regjeringsoppnevnte Arbeidstidsutvalget blir vedtatt.

Utvalget vil frata tillitsvalgte avtaleretten om arbeidstid og turnus. En god turnus er kanskje vårt viktigste verneutstyr.

Sant og usant om eldreomsorgen i Arendal

NSFs Hovedtillitsvalgt i Arendal kommune Trine Sørensen har i Agderposten 17.mars et innspill som reaksjon på redaktørens påstand i Agderpostens lørdagsutgave 12.mars om eldres situasjon i Arendal kommune. Her kan du lese innlegget i sin helhet.

Likestilling i revers

 

Hovedtillitsvalgt i Lillesand Kommune, Eli- Ann Engelskjønn, har skrevet et viktig innlegg i Lillesandposten i anledning 8. mars og Kvinnedagen. Her kan dere lese innlegget hennes i sin helhet.  

 

NSF`s Faggruppe for veiledere

Alle NSF-medlemmer som arbeider med, eller er interessert i veiledning kan melde seg inn i faggruppen.

 

 

Hvordan samtale med barn og unge?

Dette er tema på Veiledernettverkets konferanse på UiA, Kristiansand 2.mars 2016.

Målgruppen er blant annet sykepleiere.

To gratis tilbud til medlemmer i Norsk Sykepleierforbund

Villa Sana tilbyr individuelle rådgivnings-/veiledningssamtaler og tredagers kurssamling (for ledere med personalansvar). Les mer om tilbudet her

Sykehuset i Arendal er landets mest effektive på hjerteinfarkt

Gla'saken ved hjerteseksjonen på Sørlandet sykehus Arendal!

Les vedlagte artikkel fra Agderposten i dag 8.desember 2015.

 

Arendalsuka 12.- 18.august 2015 - NSF er på banen!

Arendalsuka er en viktig og stor happening! I år er det ventet ennå flere utstillere og besøkende enn noensinne.

NSF Aust-Agder er nå også på Facebook

I anledning Sykepleierdagen 12.mai, har NSF Aust-Agder opprettet egen side på facebook.   

Besøk siden, lik oss og del gjerne videre! www.facebook.com/nsf.austagder

VALG 2015 - Foreslå kandidater!

NSF Aust-Agders fylkesmøte holdes 24.mars 2015.

Nominasjonskomiteen for valg til nytt fylkesstyre og NSF Aust-Agders landsmøtedelegasjon har et klart budskap til medlemmene: Grip muligheten dere har til å foreslå kandidater.

Yrkesetiske retningslinjer som plakat

Rådet for sykepleieetikk har trykket de yrkesetiske retningslinjene for sykepleiere som plakat. Den kan lastes ned, eller bestilles gratis i NSFs fordelsbutikk.

Les mer og last ned her

Presentasjon v/KLP 11.april 2013 Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for påloggede medlemmer.

Vedlagt finner du presentasjonen om Sykepleierpensjonen som ble vist på Fylkesmedlemsmøtet 11.april 2013.

 

Presentasjon av Sykepleierpensjonen ved KLP Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for medlemmer av faggruppen.

Her finner du presentasjonen om Sykepleierpensjonen v/KLP på Fylkesmedlemsmøtet den 11.april 2013

Strid og uenighet om turnus

Hammerfest kommune har gått inn for turnus med to ekstra helger i året. NSF har ikke underskrevet avtalen.

Les vedlagte artikkel fra Dagens Næringsliv 31.oktober 2011 

16,5 millioner i erstatning til NSF medlemmer

I 2016 bisto Yrkesskadegruppa i NSF i nesten 190 yrkesskadesaker og sørget for i alt 16.461.975 kr i yrkesskadeerstatning til NSFs medlemmer.

Hvis du skader deg på jobb eller pådrar deg yrkessykdom, kan du ha rett til erstatning. Yrkesskadegruppa i NSF bistår medlemmer med å få den erstatning de har krav på etter folketrygdens regler og etter yrkesskadeforsikringsloven. Bistanden er gratis. Vi kan gi råd og veiledning i saker, og vi kan også overta saksbehandlingen. 

Alvorlig syke pasienter skal få sin egen guide

Helseministeren vil gi pasienter en personlig guide som kjenner sykehusrutiner og pasientrettigheter.

Les artikkelen i Aftenposten 9.juli 2013 her

 

 

Ytringsfrihet for ansatte på Agder?

Torsdag 18.august kl. 10. Norsk Redaktørforening inviterer til presentasjon av ny undersøkelse og debatt på MØR Biffhus.

Se filmen fra sykkelprosjektet til NSF i Aust-Agder

En gjeng med entusiastiske tillitsvalgte i Aust-Agder har valgt å promotere Sykepleierforbundet på en litt uvanlig måte – nemlig å sykle gjennom fylket.

Webinar i kriseledelse våren og høsten 2020

NSFs fylkesledere, Sentralt fagforum og faggruppen for sykepleierledere (NSFLSL) tilbyr nå medlemmer i NSF gratis deltakelse på webinar i kriseledelse.

Viktige møter i Arendal

God kampstemning og enighet om å jobbe målrettet frem mot kommunevalget preget huset da fylkeskontoret i Aust-Agder inviterte til åpent hus sammen med forbundsledelsen

Debatt om samhandlingsreformen

Intensjonene med samhandlingsreformen var gode. En fersk undersøkelse gjennomført for Sykepleierforbundet viser imidlertid at reformen har sviktet på mange områder. Hva gikk galt og hvordan kan den forbedres? Torsdag 13. august arrangerte NSF debatt om dette under Arendalsuka.

Yrkesskade

Seniorrådgiver Kristin Sæberg Håkonsen ved fylkeskontoret i Aust Agder er ansvarlig saksbehandler for yrkesskader i region sør.

Tenk før du knuser

Det knuses mye tabletter, men er det forsvarlig? Les artikkel