Rogaland

NSF Rogaland

Siste nyheter fra Rogaland

Foreslå kandidater til NSF Rogalands delegasjon - LM2019

Å være delegat på NSFs landsmøte er et privilegium som alle medlemmene i fylket kan oppleve. Det forutsetter at du har sagt deg villig og noen har foreslått ditt kandidatur innen 28. januar 2019 – og at du får så mange stemmer under fylkesmøtet to måneder senere at du blir en av NSF Rogalands 12 delegater.

Årets sykepleier og årets sykepleierleder i Rogaland 2018 - hvem foreslår du?

Arbeider du sammen med årets sykepleier eller årets sykepleierleder? NSF Rogaland har nå åpnet for forslag fra medlemmer som mener at akkurat de er så heldige å få jobbe sammen med en framifrå dyktig sykepleier eller sykepleierleder.

Ny kommune – nye muligheter

Onsdag 9. januar var en historisk dag. For første gang hadde NSF i kommunene Finnøy, Rennesøy og Stavanger felles medlemsmøte. 

Stavanger DPS med fokus på ernæring og aktivitet.

Ved Stavanger DPS har de i en årrekke hatt et særskilt fokus sammenhengen mellom psykisk helse og somatisk sykdom. Etablering av gode ernærings- og aktivitetsvaner gir bedre psykisk helse - som igjen forebygger livsstilssykdommer.

Svangre kvinner til besvær?

Det er budsjett-tider i kommune-Norge og det er mange gode krefter som ønsker oppmerksomhet og bevilgninger omkring sine saker. En av de største utfordringene er at for noen av dem vil resultatet av budsjettforhandlingene vise seg først om 15-20 år.

Sauda: Protester mot budsjettkutt førte fram

Når kommunepolitikerne hadde foreslått et nytt kutt på 1,6 millioner kroner og nedleggelse av fem korttidsplasser i Sauda mobiliserte medlemmene i NSF, Delta og Fagforbundet.  Kronikker ble skrevet, konsekvenser ble synliggjort, møter ble avholdt og i dag ble politikere på vei til kommunestyremøte møtt av flere titalls ansatte som holdt en stille demonstrasjon.

Finnøy + Rennesøy + Stavanger = Nye NSF Stavanger

Kommunesammenslåing får konsekvenser også for Norsk Sykepleierforbunds medlemmer i de berørte kommunene. Tre HTV-områder skal bli ett fra 1.1.2020. De hovedtillitsvalgte i Finnøy, Rennesøy og Stavanger har jevnlige møter seg imellom for å planlegge hvordan de skal sørge for at medlemmene får et minst like godt tilbud som de har i dag.