Rogaland

NSF Rogaland

Siste nyheter fra Rogaland

God sommer!

Noen har allerede startet, noen skal starte til helgen, mens andre igjen må vente noen uker. Sommeren er igjen kommet til fylket, og vi på fylkeskontoret vil ønske alle våre medlemmer en flott sommerferie.

Still lønnskrav!

Med kombinasjonen stor sykepleiermangel og relativt store lønnsforskjeller mellom ulike arbeidsgivere i Rogaland ligger forholdene godt til rette for at sykepleiere kan stille lønnskrav.

Lønnsoversikt - sykepleierlønninger i Rogaland pr.1.juli 2018

NSF Rogaland har oppdatert sine lønnsoversikter etter vårens tariffoppgjør. Oversikten viser at seks kommuner i fylket tilbyr turnusarbeidende sykepleiere med 16 års ansiennitet over 500 000 i årslønn.  Mellom to nabokommuner kan årslønnen variere med over 50 000 for sykepleiere med lik ansiennitet. Størst lønnsvekst fikk våre medlemmer i helseforetakene.

Verdig død - et spørsmål om verdier, kunnskap og prioriteringer

Frivillig selvbestemt dødshjelp er løsningen for pasienter med store smerter i terminalfasen. Det er Ole Peder Kjeldstadli som hevder dette i et debattinnlegg i Rogalands Avis 5. juli.  Når en representant for foreningen Retten til en verdig død kommer med et slikt utsagn gjør det noe med meg, både som sykepleier og som fylkesleder for Norsk Sykepleierforbund Rogaland.

Her er hver fjerde sykepleier en mann

Få avdelinger i Helse-Norge kan skilte med et arbeidsmiljø med så høy andel mannlige sykepleiere. Av rundt 80 ansatte er 23 menn – alle med videre- eller masterutdanning i anestesi- eller operasjonssykepleie, de fleste i full stilling – og tilnærmet alle med arbeid hver fjerde helg. Slikt blir det trivsel av!

- Å dele er å hele

- Jeg tror noe av det viktigste jeg og andre kan bidra med overfor pårørende er å hjelpe dem å få et språk på følelsene.  Ingvil Aarrestad Godesets engasjement og arbeid for involvering og ivaretakelse av pårørende over flere år bidro sterkt til at hun ble kåret til årets sykepleier i Rogaland

NSF Rogaland