Rogaland

NSF Rogaland

Fylkesleder og rådgivere i NSF Rogaland. Ta gjerne kontakt med oss!

Siste nyheter fra Rogaland

Om nyutdannede, autorisasjon og sykepleiefaglig ansvar.

I disse dager er det mange nyutdannede sykepleiestudenter og utenlandske sykepleiere som starter i jobb som sykepleier i Norge for første gang. Hva kan de gjøre og hva kan de ikke gjøre mens de venter på autorisasjon? Og kan medisinerstudenter ha sykepleiefaglig ansvar?

Vil du være med å drive NSF Rogalands fagkafe'?

NSF Rogaland har denne våren arrangert to fagkafeer. Tilbakemeldingene fra gjestene har vært unisont positiv: Dette vil vi ha mere av!  Nå søker vi medlemmer som er opptatt av fagutvikling og kunnskapsspredning til en arrangementskomite' som skal sørge for nettopp det.

Sykepleiere erstattes med ufaglærte

I et intervju i RA Dagsavisen tirsdag uttrykker fylkesleder i NSF Rogaland Nina Horpestad bekymring over at en av fem sykepleiere og hjelpepleiere/fagarbeidere i Stavanger som er syke eller har permisjon ikke erstattes av utdannet personell.

Sykepleier ville tapt hundretusener om hun takket ja til stilling i nabokommunen.

Åse Helen Sliper er sykepleier og ansatt i Stavanger kommune.  Hun søkte en 100% stilling som sykepleier i en nabokommune. Hun fikk tilbud om jobb, men da denne kommunen ikke ville godkjenne hennes arbeidserfaring fra privat sektor, ville det å takke ja medføre et inntektstap i hundretusen-kroners klassen i løpet av få år.

Gratulerer, Jorun og Reidun!

Til stående ovasjoner fra over 120 feststemte sykepleiere mottok Jorun Marit Johannessen Waage og Reidun N. Johansen prisene for henholdsvis Årets sykepleier og Årets sykepleierleder 2016.  NSF Rogaland gratulerer!

Tåler vi tøffere turnus?

Påsken er over og mange arbeidstakere har satt pris på fridagene som høytiden brakte med seg.  Vi gleder oss også til mai som med sine røde dager innebærer ytterligere kjærkommen fritid og langhelger. Det å tilbringe fritid sammen med familie og venner som også har fri og tid til samvær er helsefremmende og bidrar til trivsel og overskudd i en travel arbeidshverdag.  

NSF Rogaland