Rogaland

NSF Rogaland

Siste nyheter fra Rogaland

Sol gjennom sky - om å være en forskjell når mørket truer

Har du som innbygger i regionen lyst å høre mer om hvordan sykepleiere bruker sin kompetanse i sitt møte med pasienter og pårørende? Og samtidig lytte til vakre toner og stemmer fra Sigvart Dagsland og Kjell Inge Torgersen? Da bør du melde deg på vårt gratisarrangement på hotell Clarion i Stavanger 24.september.

Fylkeslederen ønsket nye masterstudenter velkommen med foredrag

Fylkesleder i NSF Rogaland, Nina Horpestad hadde æren av å holde foredrag da nærmere 40 nye masterstudenter onsdag begynte på sine studier i henholdsvis anestesi- intensiv og  operasjonssykepleie. Hun la ikke skjul på hun at gledet seg over den store interessen for å bli spesialsykepleier - og over at flere og flere videreutdanninger blir masterutdanninger

Still lønnskrav!

Med kombinasjonen stor sykepleiermangel og relativt store lønnsforskjeller mellom ulike arbeidsgivere i Rogaland ligger forholdene godt til rette for at sykepleiere kan stille lønnskrav.

Verdig død - et spørsmål om verdier, kunnskap og prioriteringer

Frivillig selvbestemt dødshjelp er løsningen for pasienter med store smerter i terminalfasen. Det er Ole Peder Kjeldstadli som hevder dette i et debattinnlegg i Rogalands Avis 5. juli.  Når en representant for foreningen Retten til en verdig død kommer med et slikt utsagn gjør det noe med meg, både som sykepleier og som fylkesleder for Norsk Sykepleierforbund Rogaland.

Her er hver fjerde sykepleier en mann

Få avdelinger i Helse-Norge kan skilte med et arbeidsmiljø med så høy andel mannlige sykepleiere. Av rundt 80 ansatte er 23 menn – alle med videre- eller masterutdanning i anestesi- eller operasjonssykepleie, de fleste i full stilling – og tilnærmet alle med arbeid hver fjerde helg. Slikt blir det trivsel av!

- Å dele er å hele

- Jeg tror noe av det viktigste jeg og andre kan bidra med overfor pårørende er å hjelpe dem å få et språk på følelsene.  Ingvil Aarrestad Godesets engasjement og arbeid for involvering og ivaretakelse av pårørende over flere år bidro sterkt til at hun ble kåret til årets sykepleier i Rogaland