Det er ingen menneskerett å bli sykepleier

Studentleder Ingvild Berg Lauritsen og studentnestleder Martin Ottesen Wichstad har skrevet et innspill i Tidsskriftet sykepleien hvor de løfter karakterkravet som i 2019 trådte i kraft for å komme inn på sykepleierutdannelse i Norge.

NSF Student ønsket karakterkrav allerede i 2017

Hvert år holder NSF Student årsmøte, og det er her politikken vår blir vedtatt. De som deltar, er enten sykepleierstudenter eller nyutdannede sykepleiere. Det vil si at deltakerne har god innsikt i hva som kreves av hver enkelt sykepleierstudent for å fullføre utdanningen. Karakterkravene ble vedtatt av årsmøtet i 2017, og det har vært en stor seier for oss at det endelig blir iverksatt.

"Vi i NSF student har forståelse for at dette kan virke urimelig for noen, men det er viktig å huske hvem som ønsket disse kravene, og hvorfor. Det var studentene – de som er i sykepleierutdanningen og vet hva utdanningen krever. Det handler om et ønske om å utdanne kompetente sykepleiere som ikke bare kan norsk og matte, men som utviser gode kunnskaper innen disse fagene."
- Studentledelsen i NSF 2019/2020.