NSF Students aktiviteter fra juni til desember 2023

Daniel Tørresvoll Stabu og Kristoffer Andreas Haugen

Studiestart

Høsten startet med et brak med besøksturné. Vårt fantastiske team reiste landet rundt og besøkte alle studiesteder som hadde opptak til sykepleie med fremlegg i klasserom og/eller stand. Vi møtte mange spente og engasjerte sykepleierstudenter, og 9 av 10 studenter ønsket å melde seg inn i Sykepleierforbundet. Det resulterte i at vi i dag kan si at vi representerer rett i underkant av 13 500 sykepleierstudenter, landet rundt. At vi representerer så stor andel av sykepleierstudentene gjør at vi står enda sterkere i vårt politiske arbeid.

Besøksteamet

Arendalsuka

Vi var også representert på Arendalsuka. Studentleder Daniel deltok på to debattpaneler. Den ene om hvordan vi i fellesskap kan snu den negative trenden med lave søkertall til sykepleierutdanningen. Med i panelet var også Lise Selnes, stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet, Erlend Svardal Bøe, stortingsrepresentant, Høyre, Marit Roxrud Leinhardt, avdelingsdirektør, KS, Amalie Nordgård Thomassen, sykepleierstudent, UiT og Gunbjørg Svineng, dekan, UiT Norges arktiske universitet.

NTNU arrangerte også et panel under Arendalsuka. Tema var hva vi kan gjøre med mannsunderskuddet i høyere utdanning. Med i panelet var Studentleder Daniel, Erlend Sæther – leder av Norsk medisinstudentforening og Aslak Mikalsen – sosialantropologstudent ved NTNU.

Arendalsuka

Studentstyret

Studentstyret hadde sitt første styremøte 31. august til 3. september. Dette styremøtet ble satt til Danmark for å snakke med den danske studentlederen for sykepleiere. Her diskuterte vi felles utfordringer rundt lave søkertall og praksis. I tillegg dro vi meg oss nyttige erfaringer av hvordan SLS. På styremøtet dannet vi grunnlaget for arbeidet vårt denne perioden. Vi delte vi oss opp i arbeidsgrupper, fordelte ansvarsfylker, diskuterte handlingsplanen og mye mer! Vi har til sammen hatt tre studentstyremøter, og jobber med vedtak etter landsmøtet, planlagt konferanser, jobbet med å styrke fylkesrepresentantene og mye mer!

Studentstyret 2023-2024

Landsmøtet 2023

NSF holder litt landsmøte hvert 4 år, og 2019 var et landsmøte år. Landsmøtet fant sted 6.-10. november 2013.
På landsmøtet hadde NSF Student representanter fra alle 11 fylker! I tillegg til studentleder, som er en del av forbundsstyret og studentnestleder som deltok som vara i forbundsstyret.

Landsmøtet jobbet seg gjennom hele 30 saker. Studentdelegatene har vært aktive og fått gjennomslag for flere vedtak på landsmøtet, blant annet:

  • NSF mener gratisprinsippet skal gjelde sykepleierstudenter
  • Søknadsbasert tilleggsstipend for sykepleierstudenter under praksisperioder
  • Tariffestet lønn for sykepleierstudenter
  • Nasjonal eksamen i farmakologi, legemiddelhåndtering og medikamentregning
  • Flere punkter om mangfoldspolitikk, som også favner også studentene.

At disse punktene er inne i NSF sin politikk betyr at vi har med oss hele organisasjonen til å dra lasset sammen.

Landsmøtet valgte også en helt ny forbundsledelse. Lill Sverresdatter Larsen ble gjenvalgt som forbundsleder av NSF. Første nestleder er Kai Øivind Brenden og andre nestleder er Gro Lillebø.

Kai Øivind Brenden vil fortsette å ha primæransvaret for samarbeidet med NSF Student.

Landsmøte 2023