Med vår logo som kvalitetsstempel

Lill Sverresdatter Larsen NSF 110

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen åpnet NSF sin jubileumsfeiring. Foto: Kristin Henriksen / NSF

24. september var det 110-års siden Norsk Sykepleierforbund ble stiftet. På fredag 23. ble dagen markert med alliansepartnere fra næringslivet, arbeidsgiversiden, organisasjonslivet og politikken.

- Med vår logo som kvalitetsstempel har sykepleiere i 110 år har sykepleiere bidratt til at vi alle har fått leve i et land med et av verdens beste helsesystemer, sa Sverresdatter Larsen til publikum.

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) var blant gjestene, og sammen med statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) representerte han regjeringen på feiringen.

Sigbjørn Gjelsvik
Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp). Foto: Kristin Henriksen / NSF

- Dere er en vital og oppegående 110-åring, dere gjør en viktig jobb, sa Gjelsvik i sin hilsen til Norsk Sykepleierforbund.

Administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon Ole Erik Almlid var i sin hilsen opptatt av Sykepleierforbundets rolle som samfunnsaktør.

Ole Erik Almlid
Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, hilste NSF. Foto: Kristin Henriksen / NSF

- På vegne av hele det norske næringsliv. Takk for jobben dere gjør. Takk til en samfunnsaktør som betyr veldig mye for veldig mange, sa Almlid.

Helsedirektør Bjørn Guldvog
- Vi vil sammen med dere være med på å utvikle rollen nasjonal sjefssykepleier. Vi gleder oss til et fortsatt godt samarbeid fremover, sa helsedirektør Bjørn Guldvog i sin hilsen til NSF. Foto: Kristin Henriksen / NSF.

Norsk Sykepleierforbund ble stiftet 24. september 1912. Bergljot Larsson (1883–1968) tok initiativet, sammen med 43 medsøstre. På lørdag 24. september hedret NSF Larsson med en kransenedleggelse på hennes grav.

Les om kransenedleggelsen her: En hyllest til stifteren av Norsk Sykepleierforbund.

Les mer om vår historie her.

I anledning feiringen sendte helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol en videohilsen.