Nyhetsarkiv

Korona – spørsmål og svar til medlemmer

Mange av våre medlemmer har stort informasjonsbehov i den situasjonen vi står i. Vi har samlet spørsmål og svar du kan ha nytte av.
Spørsmål og svar - medlemmer.
Spørsmål og svar - sykepleierstudenter.

Avtale med Spekter om høyere overtidskompensasjon

Norsk Sykepleierforbund (NSF) og Spekter kom i dag 8. april til enighet om en avtale for forhøyet overtidskompensasjon begrunnet i koronavirusepidemien.

Sykepleiere kan få godkjent koronasmitte som yrkessykdom

 -  Dette har vært en viktig sak for oss og våre medlemmer og vi er fornøyde med at Regjeringen har lyttet til oss i denne saken, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund.

WHO: Støtt sykepleiere og jordmødre!

Det er budskapet fra WHO på verdens helsedag 7/4. I anledning dagen kom den første rapporten om statusen for verdens sykepleiere, med data samlet inn før koronapandemien rammet verden.

Støtte fra ICN til norske sykepleiere

Presidenten i den internasjonale sykepleierorganisasjonen, ICN, Annette Kennedy sender sin støtte til Norsk Sykepleierforbund (NSF) for jobben norske sykepleiere gjør med Covid-19 pandemien.

Kunnskapsløshet forkledd som handlingskraft

Er dette en tidlig aprilsnarr? Det var vanskelig å tro sine egne øyne og ører da statsminister Erna Solberg stolt kunne presentere dagens «gladnyhet». Regjeringen har bestilt 1000 nye respiratorer. Norskproduserte til og med. Med hjertelig hilsen oljeindustrien og forsvaret.

Krav om bedre forsikringsdekning under korona

Unio ved Norsk Sykepleierforbunds leder Lill Sverresdatter Larsen har i dag sendt krav til Spekter om utvidelse av forsikringsdekninger for arbeidstakere i forbindelse med koronasmitte. 

Ny dato for Sykepleierkongressen

På grunn av krisesituasjonen alle nå står i, har forbundsledelsen i Norsk Sykepleierforbund (NSF) besluttet å utsette Sykepleierkongressen til desember neste år.

Vil sikre yrkessykdomsdekning ved Covid-19

Norsk Sykepleierforbund (NSF) krever at sykepleiere og annet helsepersonell som yter en ekstraordinær innsats for samfunnet under pandemien, sikres rettmessig yrkesskadedekning ved koronasmitte som fører til komplikasjoner eller død.

Ny og lavere lånerente hos DNB

Renten for våre boliglån i DNB er nedjustert. For rammelån/boliglån inntil 75 % er nominell rente nå 1,94 %. Effektiv rente er 2,02 %.