Gratulerer Torhild - du er årets praksisveileder i Rogaland!

Torhild

Torhild med det synlige bevis at hun er årets praksisveileder i Rogaland - flankert av NSF Rogalands leder og nestleder. (Foto: NSF Rogaland)

Sitatet er hentet fra de tre masterstudentene som foreslo Torhild Margrete Larsen som årets praksisveileder i Rogaland. NSF Rogalands fylkesstyre fikk inn mange kandidater til prisen, men var ikke i tvil om at det var Torhild som skulle være årets prisvinner.  

Torhild selv var intetanende om hva som skulle skje når fylkesleder Aud H. Riise og nesteleder Siri Rugland Ree i dag dukket opp på hennes arbeidsplass, intensivavdeling 2M på SUS, med det synlige beviset på prisen. Kollegaer, forslagsstillere og klinikksjef var ikke intetanende – de møtte opp i hopetall for å få med seg prisutdelingen og hylle Torhild 

- For en overraskelse! Nå ble jeg utrolig glad – og utrolig takknemlig, utbrøt prisvinneren når hun hadde fått summet seg og tatt inn over seg hva det var som skulle skje. 

Fylkesleder Aud H. Riise var tydelig på at Torhild gjennom sin gjerning representerer NSF på en utmerket måte: 

-Helt siden NSF ble stiftet i 1912 har utdanning og kompetanse vært blant organisasjonens viktigste fokus. Først jobbet vi for treårig utdannelse og autorisasjon. Senere har de formelle løpene med bachelor og mastergrad vært viktige kampsaker. Det er derfor både viktig og riktig at årets pris går til deg, Torhild. Du bidrar til å utdanne sykepleiere med livsviktig masterkompetanse, og uten den kan vi ikke utvikle faget, forskningen og drive utdanning, sa hun i sin tale til prisvinneren. 

Det er sånn vi vil ha det overalt – alltid! 

Torhild ble foreslått av de tre masterstudentene i intensiv sykepleie Monica Sunde, Ellen Asterlund Christiansen og Tanika Vågen. De beskriver en praksisveileder som er akkurat sånn en praksisveileder burde være: 

 -Torhild møter studentene med åpenhet og respekt. Hun bruker tid på å bli kjent med studentene sine, for å kunne møte dem der de er, og tilpasse veiledningen etter individuelle behov. Med sin faglige trygghet og snille smil utstråler en trygghet, kontroll og ro som smitter over på studentene hun veileder. Dette gjør at studentene får mulighet til å utfolde seg, tilegne seg ny kunnskap og utvikle nye ferdigheter i trygge rammer. Det er sånn vi vil ha det overalt – alltid. 

Videre fremhever forslagsstillerne Torhilds evne til å se og tilpasse veiledningen studentens individuelle behov – samt hennes ærlige og konstruktive tilbakemeldinger. Tilbakemeldinger som gis på en behagelig måte, og når hun samtidig fremhever studentens styrker resulterer det i studenter som opplever mestring. 

Årets praksisveileder med forslagsstillere
Torhild alltid foran! Og bak de tre forslagsstillerne. F.v: Monica Sunde, Tanika Vågen og Ellen Alsterlund Christiansen. (Foto: NSF Rogaland)

-Vi opplever at Torhild har et genuint ønske om å løfte studentene sine og hjelpe dem til å strekke seg så høyt de kan. Hun er faglig sterk, og denne kunnskapen deler hun gjerne med sine studenter. Både når det gjelder direkte pasientkontakt, men også når det kommer til rutiner, prosedyrer og dokumentasjon. Torhilds engasjement for pasienten, og evne til å se pasienten bak alt medisinsk teknisk utstyr på en intensivavdeling er bemerkelsesverdig.  

Læring gjennom refleksjon 

Også Torhilds evne til å fremme refleksjon vektlegges av de tre masterstudentene: 

-Torhild gir studentene tid til å få reflektere/tenke selv, og avslår aldri muligheten for en god diskusjon. Evnen Torhild har til å få studentene til å tenke selv, for deretter å reflektere sammen med oss, har bidratt til å styrke vårt kliniske blikk og evne til å utøve helhetlig sykepleie. Som veileder utfordrer hun studentene sine med en slik balanse at studentene får gå ut av komfortsonen, for slik å erfare mestring og ny læring. Hun setter aldri krav/forventninger så høye at de ikke er oppnåelige for studenten, men bygger studentens måloppnåelse «stein for stein».  

Kake
Kake hører med når årets praksisveileder skal feires

NSF Rogaland gratulerer Torhild Margrethe Larsen med prisen som årets praksisveileder i Rogaland!