Solidarisk med buss-streik­en

Organiserte arbeidstakere fra Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund, Fagforbundet og Yrkestrafikkforbundet er i streik for rettferdige lønns- og arbeidsvilkår for buss-sjåfører.

Både krav om bedre kjøpekraft og mer forutsigbare arbeidstidsordninger er krav alle landets sykepleiere har stor forståelse for. Arbeidsgiverne alene har ansvar for at de ikke står ved sine løfter til de ansatte i bussbransjen.

Norsk Sykepleierforbund forstår at streiken innebærer utfordringer med å komme seg til og fra arbeid, blant annet for helsepersonell. Vi oppfordrer derfor arbeidsgivere til å være fleksible og kreative for å unngå at samfunnskritiske funksjoner settes ut av spill, uten at det begås streikebryteri.  Streiken er et nytt eksempel på samfunnets manglende verdsetting av samfunnskritisk arbeidskraft.

- Bussjåførene gjennomfører en viktig kamp for rettferdige lønns- og arbeidsvilkår for samfunnskritiske yrker. Dere har vår fulle støtte i kampen som arbeidsgiverne har tvunget frem, er budskapet fra forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund.