Presentasjoner fra Landskonferansen 2024

Geir Selbæk

Han er forskningssjef ved Nasjonalt senter for aldring og helse og professor i geriatri ved Universitetet i Oslo. Han mottok demensprisen fra Nasjonalforeningen for folkehelsen i 208. Han er fast medlem av Lancet Commission on dementia prevention, intervention and care.

Lise Næss
Er psykolog og har lang erfaring som spesialist i eldrepsykologi. Hun har bakgrunn som universitetslektor i gerontopsykologi – og har arbeidet som konsulent for Vestland fylkeskommune ved Geriatrisk seksjon, Haraldsplass diakonale sykehus. Hun har de siste årene hatt ansvar for oppbygging av psykogeriatriske utrednings- og behandlingsavdelinger for personer med demens med utfordrende adferd. Hun er nå fagkonsulent i kvalitetssikring for sykehjem og hjemmetjenester.

Olov Belander
Arbeidet siden 2005 som seniorrådgiver i Helsedirektoratet. Der arbeider han med en rekke ulike problemstillinger knyttet til fysisk aktivitet og stillesitting fra
oppvekst til alderdom. Olov har tidligere jobbet i Nasjonalforeningen for
folkehelsen og har et hovedfag i fysisk aktivitet og helse fra Norges idrettshøgskole.

Terje Årsvoll Olsen

Sykepleier, Førstelektor HVL, Fagseksjonsleder/Førstelektor - Desentralisert sykepleierutdanning. Spesielt fokus på tema innen eldreomsorg generelt, demens spesielt og psykologi i ulike nivåer av utdanning innen sykepleie.
Medlem av rådet for sykepleieretikk Norsk sykepleierforbund 2015 - 2027.

Gudmund Johnsen Wisløff
Sykepleier og sykehusdiakon ved Diakonhjemmet Sykehus

Julia Beatrice Reksten
Frivillig i våke – og nærværstjenesten

Marianne Lid Kvaale

Overlege i geriatri og indremedisin på Diakonhjemmet hvor hun har vært siden
2015. Hun jobber både på poliklinikken med demensutredninger mm., og er også
på sengepost hvor de har akuttgeriatri og slagpasienter.

Katrine Selnes
Institusjonssjef Dronning Ingrids hage. Utdannet sykepleier med videreutdanning
innen demens, psykisk helse og ledelse. Har vært institusjonssjef ved flere
sykehjem for beboere med demens i Oslo og har deltatt i planlegging og utvikling
av Dronning Ingrids hage siden 2013. Har også vært medlem av NSF i 38 år.

Celine Haaland-Johansen
Sykepleier og jobber ved Nasjonalt senter for Aldring og helse. Hun jobber i
Pårørendetiltakene, et prosjekt som omfatter tiltak for pårørende til personer med
demens, og informasjon og ressurser til helsepersonell som møter pårørende til
personer med demens. Der har hun blant annet ansvar for mestringskursene:
Møteplass for mestring, Tid til å være ung? og Hvem ser meg? – Sommerleir.

Trond Eirik Bergflødt

Utdannet sykepleier 2005. Spesialsykepleier i geriatri noen år etter. Jobbet i hjemmesykepleien. Frivillig engasjert i styret til Bergen demensforening siden 2007, leder faggruppe geriatri og demens Hordaland. Marte Meo videoveileder. Master i helseledelse. Ansatt da Kompetansesenter for demens åpnet i 2013 og jobber der i dag. Arbeidsoppgaver: råd, veiledning og undervisning sammen med personer som har demens, pårørende og helsepersonell. Etter invitasjon fra helsepersonell i hjemmesykepleien og sykehjem gir han f.eks. veiledning i hvordan imøtekomme utfordrende atferd knyttet til konkrete pasientkasus.

Jelena Golubovic

Er en utdannet pianist og musikkpedagog fra Musikkakademiet i Beograd, Serbia. Hun er også musikkterapeut med en mastergrad fra Norges Musikkhøgskole. Hun har en lang erfaring som musikkterapeut i eldreomsorgen, inkludert både langtidsinstitusjoner, Omsorg pluss og akuttgeriatri. Hun har også en formell spesialisering innen musikkterapi og eldre helse fra Universitetet i Bergen. For øyeblikket ferdigstiller Jelena sin doktorgradsavhandling som fokuserer på musikk som behandling for delirium (akutt forvirring) hos eldre. Dette arbeidet inkluderer en klinisk studie gjennomført ved den akuttgeriatriske avdelingen ved Oslo Universitetssykehus Ullevål. Som forsker er Jelena opptatt av musikkens og musikkterapiens effekter på ulike aspekter ved eldrehelse og livskvalitet. Hun har spesiell interesse og kompetanse innen klinisk effektforskning, systematiske oversikter og meta-analyser. I tillegg til sitt arbeid som forsker og musikkterapeut, er Jelena også kjent som pianist og en av korlederne i NRKs serie Demenskoret. Sammen med Kim Wigaard driver hun fremdeles dette koret under regi av Oslo Demensforening.

Venter på presentasjon

Cecilie Langeli

Utdannet helsefagarbeider med videreutdanning innen demensomsorg og alderpsykiatri. Hun har jobbet på Kamfjordhjemmet i avdeling for
personer med demens i 12 år, og i tillegg som frivillighetskoordinator i 5 år. Veldig
glad i jobben sin og veldig stolt av alt de får til sammen for deres pasienter.
Hun er gift og har 3 voksne barn, hennes største interesser er å gå på tur også er hun veldig glad i dyr. Begge disse interessene bruker hun masse i jobben sin, da hennes arbeidsplass er et Livsgledesykehjem, hvor de virkelig kan ta med deres hobbyer på jobb.

Ingrid Elin Williams
Er sykepleier og entertainer, født i Bergen, men bor og jobber på Øvre
Romerike.