Julehilsen fra fylkeskontoret

Mari-Ann, Åshild og Lena, julebilde 2022,

Mari-Ann, Åshild og Lena, nestledere og fylkesleder i Troms og Finnmark

Året er snart over og det er tid for et lite tilbakeblikk på 2022. Selv om de første månedene bar preg av pandemirestriksjoner, så har vi rukket å gjøre mye. Det beste var at vi endelig kunne komme rundt på besøk! Både Mari-Ann, Åshild og jeg setter stor pris på å få treffe dere og bli kjent med hvordan dere har det.  Deres historier om hvordan det er å være på jobb, er grunnlaget for hvordan vi kan drive påvirkningsarbeid videre. Vi har i tillegg også behov for å bli godt geografisk kjent med hele området vårt. Også rådgiverne på kontoret har endelig fått ta imot tillitsvalgte på fysiske kurs. Denne opplæringen er viktig for å kunne ivareta dere alle som medlemmer.

Vi har endelig vært med på å markere 8.mars fysisk med tog og taler. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår for å få likestilling. Ikke minst gjelder det likelønn, og det gjelder erstatning for yrkesskader og -sykdom. I april var det tid for å arrangere fysisk tillitsvalgtkonferanse igjen og på sykepleierdagen 12.mai kunne vi invitere inn til et motivasjonsforedrag der vi også hadde utdeling av hedersnåler for 50 års medlemsskap. Det er sykepleiererfaring det! Flere har også fått gullnåler tildelt i år for 30 år i NSF. Sykepleierdagen var også en markering av våre 110 år.

En av våre største utfordringer i dag er sykepleiermangelen. Her i nord har vi størst utfordring, og det er viktig for oss å påpeke hva mangel på sykepleiere gjør, der vi har mulighet for å påvirke. For noen kan litt for mange av de negative sidene komme fram, men vi prøver også å si noe om hvor utrolig flott yrket vårt er. Det vi ikke kan gjøre, er å slutte å si noe om det som ikke fungerer.

Det som internt blir mest spennende framover er hvordan vi skal organisere oss med kontor og fylkesstyrer når Troms og Finnmark skiller lag i 2024. NSF kommer til å bruke neste år på å finne ut av hva som fungerer best for oss.

Det er mye vi kunne ha fremhevet fra året som gikk, men dette skal ikke bli en lang rapport. Det som er viktig er at dere opplever at vi jobber for dere og gjør vårt beste for å hjelpe i de utfordringene dere står i. Innlegget om å ha på seg verneskoa er til dere for å sette fokus på akkumulerte belastninger og at vi må tenke på en annen måte i helsesektoren når det gjelder relasjonell og emosjonell belastning. https://www.nsf.no/fylke/troms-og-finnmark/blogg/har-du-verneskoa-pa

Fylkeskontoret Troms og Finnmark
Linda, Lee, Aud, Linda, Åshild, Ann-Sissel, Hans Yngve, Annie, Mari-Ann, Lena

Fra alle oss på fylkeskontoret til alle dere sykepleiere – Vi ønsker dere en fredfull jul, på jobb og hjemme, og alt godt i det nye året.