Hedmark

Fagdag på Scandic Elgstua 12.02.19

Tirsdag 12. februar 2019 hadde vi fagdag på Scandic Elgstua i Elverum. Årsmøte i Lah Hedmark ble også avholdt. 

Saksliste til årsmøte 12.februar 2019

Her kan dere se sakslisten til årsmøte på Scandic Hotel Elgstua 12.februar 2019. 

 

 

ICDP til tenåringsforeldre.

Familiens Hus i Ringsaker arrangerer foreldregruppe til tenåringsforeldre

Handlingsplan Lah Hedmark 2018-2019 Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for påloggede medlemmer.

Klikk her for å få frem Handlingsplan for Lah Hedmark 2018-2019. 

Vedlegget ligger til høyre på skjermen når du har fått klikket deg videre. 

Helsestasjon for gutter i Elverum

I Elverum har de startet den tredje helsestasjonen for gutter i landet. Saken har fått oppmerksomhet blant annet i Østlendingen og på NRK.

Tilbudet retter seg mot gutter og unge menn i alderen 13-20 år som har behov for noen å snakke med om livets små og store utfordringer står det på kommunens egne nettsider.

 

Fagdag på Forstmann i Elverum

Fagdagen 13.februar 2018 ble holdt med utsikt ut over Glommas kalde, vinterkledde og vakre bredder. Nærmere bestemt på Forstmann i Elverum. Landsforeningen av helsesøstre Hedmark må si seg godt fornøyde med 67 påmeldte deltakere, hvorav de aller fleste var medlemmer.

Saksliste til årsmøtet 13.februar 2018 Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for medlemmer av faggruppen.

Her finner du sakslisten for årsmøtet som vil bli holdt på Forstmann, Elverum.

Prosjekt på forebygging av overvekt hos barn i Løten

Skal forebygge fedme blant barn
 
Allerede i tidlige barneår kan man se hvem som står i fare for å utvikle overvekt. Helse- og familietjenesten i Løten skal starte arbeidet mot fedme blant barnehagebarna.

Gratis fagdag i naturskjønne omgivelser på Grimerud gård Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for medlemmer av faggruppen.

16.februar 2017 ble det arrangert gratis fagdag for medlemmer av LAH Hedmark.

Trond Sæthren snakket om hverdagskjærlighet, parforhold og forebygging av samlivsbrudd. Han sa også noe om utbrenthet og hvordan det kan påvirke samlivet.

Kristin Waldum-Grevbo leder for Landsgruppen av helsesøstre NSF kom for å informere og inspirere. Blant annet ble nye retningslinjer tatt opp og diskutert. 

På årsmøtet valgte LAH styret å trekke en heldig vinner av LAH Hedmark sine medlemmer, som fikk dekket utgifter for å delta på Helsesøsterkongressen i Lillestrøm høsten 2017.

Frykter at jenter skremmes fra vaksine

Helsesøstre frykter at unge jenter ikke benytter seg av HPV-vaksinen i frykt for alvorlige bivirkninger. I Hedmark og Oppland har færre vaksinert seg enn håpet.

– Det er klart folk blir skremt når leger og kompetente personer står frem og uttrykker sin skepsis til vaksinen, sier Margit Nordstoga som er leder for helsestasjonen i Hamar.

Sosiale medier kan bidra til at unge unngår å benytte seg av tilbudet med gratis HPV-vaksine, i redsel for å få alvorlige bivirkninger som de leser om på internett.Sterilitet, ME eller POTS-syndrom er noen av bivirkningene som preger sakene.

Det satses på De utrolige årene i Hamar

– Alle burde gå kurs i foreldrerollen
Helsestasjonen gir nå enda flere kurs som gjør foreldre tryggere i foreldrerollen. – Alle foreldre burde gå et slikt kurs, sier Marius Håkensen.

Fagdag med SPoR i Elverum Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for medlemmer av faggruppen.

3.november 2016 arrangerte LAH Hedmark fagdag med SPOR (sykepleiere innen psykisk helse og rus).

Hovedforeleser var Odd Erik Germundsson. Tema for dagen var "Du er verdifull".

Fylkesleder i NSF Bente Aaland var tilstede denne dagen.