Kan bli streik i Oslo fra neste fredag

Forhandlingsleder Marianne Lange Krogh og nestleder Bård Eirik Ruud i forhandlingsutvalget Unio Oslo kommune

Bård Erik Ruud, leder i NSF Oslo (og nestleder i Unio Oslo), her sammen med forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo. Foto: Arun Gosh / Unio.

Forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune mener kommunen ikke viste vilje til å komme til enighet da forhandlingene ble brutt tidligere i vår.

– Det er urovekkende at Oslo kommune ikke viser større vilje til å få til en løsning. Det er stor mangel på kvalifiserte ansatte i mange av de kommunale tjenestene, og dette vil bare forverres i årene som kommer hvis man ikke klarer tiltrekke seg og beholde nødvendig arbeidskraft, sa hun da partene brøt forhandlingene.

Klar til å trappe opp en streik raskt

– Selv om det er et begrenset streikeuttak vi har varslet i første omgang, så er vi raskt klare til å trappe opp en streik, sier forhandlingslederen.

Bård Erik Ruud, nestleder i Unio Oslo (og leder i NSF Oslo), er klar for meklingen, som har frist natt til fredag 24. mai.

– Vi skal gjøre det vi kan for å finne en løsning som gjør at Oslo kommune kan nå sitt behov for å beholde og rekruttere sykepleiere, sier han.

Om tariffområdet Oslo kommune

Unio Oslo kommune har 13 776 medlemmer i tariffområdet per 1.1.2024. Flest medlemmer har Utdanningsforbundet og Norsk Sykepleierforbund.

Oslo kommune er et eget tariffområde, og er ikke omfattet av forhandlingene i KS-området. Forhandlingene føres ved Byrådsavdeling for finans.