Ledelse

Mer enn 6000 sykepleiere i Norge er ledere. De tar et betydelig ansvar for at helse- og omsorgstjenestene når sine mål, driver faglig forsvarlig og har en god praksis.

Ledermedlemmer er derfor et viktig satsingsområde for Norsk Sykepleierforbund.

Sykepleiere + ledelse = sant?

Hva ser dere her? Sykepleiere? Engler i hvitt/Hverdagsengler. Varme hender? Omsorg? Kompetanse. Ressurser. Ser dere ledere? Dette spørsmålet stilte jeg til en stor gruppe helseledere på NSHs lederkonferanse nylig. Bildet jeg viste var av en gruppe smilende sykepleiere på vei ned en korridor.

Oppstart av Leadership for Change 2020

I dag har det vært oppstart av Leadership for Change (LFC), med 28 deltakere. Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen åpnet programmet, og fagsjef Kari Bugge gikk gjennom Norsk Sykepleierforbunds ledersatsing.

Nasjonalt lederutviklingsprogram - Gratis for NSF-medlemmer Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for påloggede medlemmer.

NSF viderefører samarbeidet med International Council of Nurses (ICN) om gjennomføring av det anerkjente lederutviklingsprogrammet Leadership for Change (LFC) i Norge.

Programmet har fokus på å styrke sykepleieres lederskap. Programmet strekker seg over et år, har 30 plasser og inngår i rekken av tilbud til NSFs ledermedlemmer.

 

Velkommen til NSFs nasjonale lederkonferanse 2019

For sjette året på rad arrangerer Norsk Sykepleierforbund nasjonal konferanse for landets sykepleierledere, denne gangen i Trondheim, 17.-18. september. Anita Krohn Traaseth, Geir Jørgen Bekkevold og Grete O. Samstad, er blant flere sterke foredragsholdere du kan glede deg til.

Skråblikk på lederrollen

Kan en sykepleier også være leder? Dette spurte komiker og sykepleier Lars Berrum (bildet) tilfeldige folk på gaten om. Se hva de svarte.

Visst kan sykepleiere være ledere

For å få svar på om sykepleiere kan være ledere, besøkte Berrum seksjonsleder og sykepleier Ragnhild Heltberg ved Aker sykehus i Oslo.

Mangelfull overordnet styring av sykepleietjenesten

Sykepleierne mistet den direkte styringslinjen til sykehusledelsen som en konsekvens av ny organisering. En ny undersøkelse viser hva dette har betydd for sykepleietjenesten.

Leder du en helsefremmende arbeidsplass?

Ledere og ansatte kan sammen utvikle helsefremmende arbeidsplasser - som handler om hvordan jobben får folk til å føle seg. Om hvordan arbeidsplassen kan styrke og utvikle oss. Det krever ikke noe utstyr, behøver ikke å koste noe ekstra og alle kan tjene på det.

 

Ny rapport om sykepleiere i ledelse

Rapporten Vilkår for ledelse fra Nordlandsforskning viser at ledere i sykepleie har svært ulik tilgang på kvalifisert personell. Det er også store forskjeller i økonomiske rammer.

Politisk plattform for ledelse 2017-2020

NSF vil med den politiske plattform for ledelse løfte fram og gi retning for ledelse i helse- og omsorgstjenesten i Norge. Les fullversjonen, eller last ned som PDF.